Pontoni za molove, marine i dokove

Plastične pontone kao osnovu za molove i dokove izrađujemo od polietilena visoke gustine (PEHD) tehnologijom spiralnog namotavanja. Ova plastika pokazala je, kroz veliki asortiman naših proizvoda, da zaista ima izuzetne osobine i kvalitet koji u potpunosti opravdava njenu reputaciju.
Upotreba plastičnih pontona za postavljanje molova i dokova, omogućila je našim klijentima da na jednostavan i bezbedan način učine dostupnim i pristupačnim razne lokacije na vodi, duž obala, na plažama ili na mestima gde je ulaz u vodu otežan. Bilo da se postavljaju na jezeru, moru ili reci, molovi i dokovi postavljeni na plastičnim pontonima, potpuno obezbeđuju stabilnost prilikom kretanja ljudi, vezivanja plovila ili nošenja raznih instalacija. U ekstremnim slučajevima, u slučaju velikih talasa i izuzetno loših vremenskih uslova, svakako se izbegava zadržavanje ljudi na bilo kakvim plutajućim površinama.
Plastični pontoni otporni su na slatku i slanu vodu, na udar i lom, ne traže održavanje niti anktikorozionu zaštitu, otporni su na atmosferske uticaje i UV zračenje, a vek trajanja im je duži od 50 godina. Svoju žilavost zadržavaju u opsegu temperatura od -30°C do +80°C.
Unutrašnjost pontona izvedena je u segmentima tj. komorama sa revizionim otvorima, tako da u slučaju prodora vode na određenom mestu, ne dolazi do potapanja pontona, odnosno ponton ostaje plovan. Dodatno se ispunom od stiropora može postići veći stepen sigurnost u slučaju eventualnog prodora vode u komore pontona.
U zavisnosti od nosivosti i dimenzija plutajuće površine, mola, doka ili marine, određuje se broj pontona i njihova dimenzija. Plastične pontone za molove i dokove izrađujemo u standardnim i nestandardnim dimenzijama, uz jedino ograničenje koje nameću uslovi transporta, a to je da je maksimalna dužina pontona 12m.
Većina intervencija ili popravki pontona vrši se na licu mesta što tokom eksploatacije puno znači korisnicima jer se na komforan i brz način obezbeđuje ponovno vraćanje pontona u potpunu funkciju.
Plastični pontoni zahvaljujući odgovarajućim nosačima podržavaju nošenje i metalnih i drvenih konstrukcija. Plutajuće platforme najčešće imaju izvedena gazišta od drveta ili od kompozitnog drveta, koje omogućava veću nosivost pontona obzirom da je kompozit lakši od klasičnog drveta. Gazišta od kompozitnog drveta danas su privlačnija korisnicima i zbog lakšeg održavanja uz duži vek trajanja.
Fiziološka inertnost plastike čini ove pontone ekološkim proizvodom, dok se savremenim dizajnom i bojom pontoni idealno uklapaju u vodeni ambijent.
Zahvaljujući mogućnostima koje plastični pontoni nude, danas kada je turizam u stalnom ravoju i porastu, puno naših klijenata je prepoznalo mogućnost za brzo i jednostvano investiranje u razne biznise na vodi.
Sa željom da idemo uvek u korak sa novim zahtevima, stavili smo našim klijentima potpuno na raspolaganje naše znanje i iskustvo u proizvodnji plastičnih pontona tehnologijom spiralnog namotavanja polietilena visoke gustine.
Dok zamišljate vaše uživanje na vodi, kontaktirajte nas da čujete kako mi zamišljamo ponudu samo za vas.